IF Metall tar ställning till medlarnas slutbud. I eftermiddag klockan 16 förväntas de lämna svar till opo.

IF Metalls avtalsdelegationer på sex avtalsområden är nu samlade och har börjat analysera det slutbud förbundet fick från sina medlare i går. Egentligen skulle facket ha svarat redan i går kväll, men då fick opo beskedet att förbundet behövde mer tid. IF Metall ville vänta in de övriga industriförbunden inom LO, främst GS som också förhandlar om bemanningsfrågan med sina motparter, innan de lämnade svar.

Men i dag går arbetat med budet ändå vidare. Budet har lämnats vidare till avtalsdelegationerna och de förväntas ta ställning under dagen. Klockan 16 ska förbundet lämna svar till opo. Om både fack och arbetsgivare accepterar budet har avtalsrörelsen med stor sannolikhet fått det lönemärke alla väntar på.