På kafé Marmelads blogg kan man få veta att det bakas lingonpaj med mandel och kanel. Eller få tips på artiklar om caffè latte, information om ”Barista cup”, läsa ett resonemang om föräldrar, barn och barnvagnar på kaféer och se bilder på när ”mamma Marmelad” bjuder på middag.
 

 
Ett lyckat mönster får vara med på bloggen.  
  Läs Kafé Marmelads blogg.
   

– Det började med att vi ville få ut vår vardag. Det är kul att folk får se hur vi jobbar, säger chefen Poyan Ebrahimi.

Bloggen, som startades för två år sedan, är en bra kanal för marknadsföring och kommunikation med stammisar. Dessutom är det ett forum i ”kaffevärlden”, för dem som jobbar med kvalitetskaffe, där producenten kan spåras, och där kaffet inte bara säljs på börsen.

Tanken var att alla anställda som ville skulle blogga, men det är mest Poyan Ebrahimi själv som skriver.

– Det var tidigare fler aktiva. De andra har delvis tappat intresse, det går upp och ner.

– Vi har en dator vid disken och vill man gå upp och blogga så gör man väl det. Men det är klart att man bloggar mest när man är hemma, säger han.