Missbruk visar sig inte förrän det blir dags att förlänga arbetstillstånden.

Först då ”kan man se om de uppgifter som en arbetsgivare eller arbetstagare har lämnat är korrekta”, skriver Migrationsverket.

Och de som får arbetstillstånd vill ”inte alltid” berätta om dåliga anställningsförhållanden. Då riskerar de att bli utvisade, återigen enligt Migrationsverket.

– Vi utgår från att det som står i ansökningarna är sant, säger Alejandro Lindström Firpo som är tillförordnad chef på Migrationsverkets enhet för arbetstillstånd i Stockholm, som fattade beslut i 2 300 ärenden bara under januari och februari. 80 procent fick ja.

– Vi ska handlägga enkelt, snabbt och billigt utan att rättssäkerheten eftersätts. Jag skulle aldrig medverka till ett felaktigt beslut bara för att det ska gå snabbt, betonar han.

Arbetsgivaren behöver inte ha kollektivavtal. Däremot måste arbetsgivaren ha fyllt i att lönen inte understiger kollektivavtalets lägsta lön. För den som arbetar deltid ska lönen vara lägst 13 000 kronor i månaden.

Arbetslösheten i branschen spelar ingen roll. Arbetsgivaren ensam avgör om det behövs arbetskraft.

 

 

FAKTA / Bärploclare största gruppen

  • Knappt 13 400 personer fick arbetstillstånd för att flytta till Sverige förra året. Drygt hälften, 7 500 personer, jobbar i yrken utan krav på utbildning.
  • Mer än tre fjärdedelar kom från fyra länder: Thailand, Indien, Kina och Ukraina.
  • Thailändska bärplockare var den största gruppen. Drygt 5 000 personer fick arbetstillstånd för att arbeta i jord- och skogsbruk i Norr- och Västerbotten.
  • Av övriga är datafolk den största yrkesgruppen – runt 2 000 personer. Huvuddelen kommer från Indien. Sedan följer hotell- och restaurangbranschen. Där utfärdades omkring 1 100 arbetstillstånd.
  • Städarna kommer på fjärde plats. 300 städare fick arbetstillstånd under 2009.