5 mars. Sensationellt utspel av SJ:s styrelseordförande Ulf Adelsohn: Företaget ska köpa tåg som klarar vintern. ”Jag har sett på teve att det är en jävla massa snö ute i landet. Det hade jag ingen aning om.”
 

 

7 mars. Socialdemokraternas utspel om att tala med en miljon väljare utvidgas. ”Klantskallarna på Sveavägen glömde momsen så det blir 1 250 000 vi ska prata med”, säger skuggfinansministern Thomas Östros.

9 mars. Mansgris, du missade Internationella kvinnodagen, precis som president Mahmoud Ahmadinejad i Iran. Skämmigt!

10 mars. Statsminister Fredrik Reinfeldt menar att skidgrabbarnas stafettguld i OS visar att arbetslinjen är den rätta. ”Om åkarna slagit sig ned på en bänk och väntat på draghjälp skulle det inte blivit guld.” En fråga om Maud Olofsson är det svenska svaret på Oddbjörn Hjelmeset (som kroknade på sin sträcka) förblev obesvarad.

12 mars. SJ fattar nytt beslut om resegarantin. Alla som är minst tre timmar försenade, folkbokförda i Sverige och som inte har några p-böter ska få SJ:s årsredovisning hem i brevlådan.

15 mars. Internationella dagen mot polisvåld. Det gäller att slå ett slag för den dagen. Men inte ett batongslag, tack.

17 mars. Företrädarna för talgoxarna uppvaktade jordbruksminister Eskil Erlandsson (C) med krav på bättre talgbollar. ”En fjäder i hatten att dom missnöjda vänder sig till regeringen”, sa ministern innan besökarna flög hem.

18 mars. Försvarets insats för att hjälpa Banverket att skotta föranleder en rapport till regeringen, Vinterkriget 2010. En överste som ledde den södra flanken på bangården i Hallsberg dekoreras med medalj för mod i modd.

20 mars. Vårdagjämningen. Men för Centern fortsätter mörkret.

22 mars. Världsmeteorologidagen. ”Vi väntar högtryck i årets firande”, säger en meteorolog, ”folk kommer från alla väderstreck.” Man firar på vinden.

25 mars. Våffeldagen. ”En hederlig gammal svensk kulturrätt som föraktas av den rödvinspimplande kulturvänstern”, säger Göran Hägglund (KD) från Degerfors, som riskerar att bli nedflyttad (Hägglund alltså, inte Degerfors).

28 mars. SVT (Fri television, som det heter i reklamen) satsar hårt på det kungliga bröllopet. ”Vi ska använda en kronometer för att visa hur mycket tid som satsas på fjäsket”, säger en talesperson för Republikanska Föreningen.

31 mars. För att kombinera budskapen om det nya arbetarpartiet och det nya kvinnopartiet ska partiledaren Fredrik Reinfeldt (M) i fortsättningen bära en rosa unikabox.

Nästa vecka: Lönnfeta miljonärers klubb (om Tre Kronor) & bordplaceringen på bröllopsfesten.

 

Peter Swedenmark