I dag ett debattinlägg. Varje likhet med verkligheten är högst avsiktlig.
 

 

Dagens mångkulturella svenska maktelit är totalt blind för farorna med vegetarianism. Man utgår från att vegetarianer inte vill någonting hellre än anpassa sig till husmanskosten och tallriksmodellen, liksom att vegetarianism i grund och botten är samma sak, med den enda skillnaden att vegetarianer tillber grönsaker. Därmed antar man också att man kommer att kunna tämja vegetarianismen på samma sätt som sekulära krafter sedan århundraden tillbaka tämjt den europeiska kristendomen.

Vegetarianism skiljer sig dock från kristendom på flera avgörande punkter. Vegetarianerna har ingen motsvarighet till Nya testamentet och inget allmänmänskligt kärleksbudskap. Dessa skillnader har också gjort att vegetarianism aktivt har avvisat upplysningen och humanismen, precis som man avvisat fläskkorv och oxfilé.

Sopprötter
Så här långt tvingas man dock konstatera att vegetarianism har påverkat det svenska samhället i betydligt högre utsträckning än det svenska samhället har påverkat vegetarianismen. Ja, frånsett då att det sitter sopprötter i statsledningen. Några salladsbarer fanns inte i Bullerbyn och Lönneberga men nu är Sverige nedlusat med dem.

Massinvandringen av vegetarianer  talar för att denna utveckling kommer att fortsätta om inte en politisk kursändring sker. Naturligtvis är en betydande andel av Europas vegetarianer inte bokstavstroende, även om de flesta studier som gjorts på området visar att fundamentalisterna är en stor och växande minoritet.

Rotlösheten, som den mångkulturella samhällsordningen underblåst hos många andra och tredje generationens vegetarianer, har fått många att söka sig till vegetarianism som en identitetsskapande och samlande kraft. Är man rotlös är det lätt att dras till rötter.

Oldsberg svår att föreställa sig
För 20 år sedan tror jag att de flesta svenskar skulle ha mycket svårt att tänka sig att Ingvar Oldsberg skulle vara så populär, liksom att vegetarianismen skulle komma att bli Sveriges näst största folkrörelse. Frågan är hur det ser det ut om ytterligare några decennier, när antalet vegetarianer, om nuvarande takt håller i sig, har flerdubblats i storlek och många av Europas större städer, inklusive Malmö, med största sannolikhet har en  majoritet av vegetarianer. Kommer varmkorvgubbarna i rikets tredje stad att tvingas sälja friterade morötter?

Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ”svenskt” eller ”europeiskt”. Ja, det finns även fundamentalister som förnekar att blekingar är en speciell ras.

Som köttätande bleking ser jag vegetarianismen som vårt största  hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.

Jimmie Göring

partiledare Sverigestollarna

Nästa vecka: skinnpajen på och herrlandslagets nya förbundskapten.


Peter Swedenmark