Nya Moderaterna hade arbetsstämma i Västerås. Arbetsstämma – arbetar man inte på alla stämmor eller finns det moderata fritidsstämmor också?

 

”Med blicken mot framtiden” var en samlingsrubrik för racet. Snömosaktigt.

Konsultprosa.

Alla partier ser ju framåt, åtminstone till nästa val. Det är nästan bara bagare som tänker på baktiden.

Fredrik Reinfeldts tema var Föregångslandet Sverige. Visst försökte han få till ett Obamastuk på talet? Men retoriskt spelar den svenske statsministern sex divisioner under den amerikanske presidenten.

Håll högern kort
Sverige har blivit ett framgångsland just därför att Moderaterna haft så begränsat inflytande. Så här kan det låta, i reinfeldtsk språkdräkt.

”Sverige. Sverige har blivit Sverige därför att högern haft så lite makt. De konservativa motsatte sig alltid reformer till gagn för folkflertalet. Men de röstades ned. Därför, mina vänner, blev Sverige ett föregångsland. Om Sverige ska förbli ett föregångsland gäller det att hålla högern kort. Och med högern menar jag även Folkpartiet, Centern och Kristdemokraterna.”

En del socialdemokrater i Stockholmsregionen har lanserat den djärva idén att kopiera  Moderaternas taktik från 2006. Ja, de säger det inte öppet men det är andemeningen. I förra valet var ju M det nya arbetarpartiet. Det var snudd på att Reinfeldt klädde sig i blåställ och keps från Stures Bygg. Nu ska S lansera sig som Nya Moderaterna, enligt några S-tänkare t h i arbetarrörelsen. Gick det för M ska det väl gå för S.

Skaffa en guldrova på pantbanken, köp kritstrecksrandigt, läs lusen av LAS och ersätt Internationalen med någon trallvänlig Carolalåt så ska det nog gå vägen.

Palme fick rådet att lyssna till rörelsen. Ok, men ibland gäller det också att en S-ledare har förmågan att slå dövörat till. Gör det, Sahlin.

Minister incognito
Arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin (M) har skaffat sig skägg. Det skulle jag också ha gjort om jag varit ansvarig för en så enormt hög arbetslöshet. Vad blir nästa steg? Peruk, lösögonfransar och kjol?

Statens Järnvägar införde i veckan  personliga biljetter, vilket kräver legitimation på tågen.

Man kan åka till Sicilien utan pass men om man ska till Mjölby måste man kunna legitimera sig.

Föregångslandet Sverige? Vad säger SJ:s styrelseordförande, förre moderatledaren Ulf Adelsohn? Förskräcker spåren?

Jämtlands Omnibuss KB har inga planer på att införa legtvång på sträckan Oxsjömyren-Storbränna. För medföljande getter måste man dock ha giltigt veterinärintyg.

Nästa vecka ska jag skriva om handspritsboomen och Christer Fuglesang.

Love!
 

 

VECKANS HJÄLTINNA

Victoria Sandell Svensson gör sin sista sväng som landslagsspelare i fotboll. Mål mot England och överlag en strong insats i EM. Att Vickan kämpar för HBT-personer och deltog i Prideparaden ger extra plus.

 

Peter Swedenmark

Frilansjournalist. Skriver krönikor på www.lotidningen.se varje lördag.