– Resultatet är nästan lite bättre än väntat. Och för var dag som går närmar vi oss uppgången.

Sture Bergvall, ordförande i Järnbruksklubben på SSAB Tunnplåt i Borlänge, är förhållandevis optimistisk när han kommenterar ståljättens resultat som presenterades på måndagen. Försäljningen halverades under andra kvartalet samtidigt som bolaget inte ser någon ljusning under det tredje.

– Med tanke på hur det går för alla andra i branschen finns det ljuspunkter som till exempel ett förbättrat kassaflöde. Det gäller att vara positiv, säger Sture Bergvall.

Sedan en tid pågår ett besparingsprogram inom bolaget som ska minska kostnaderna med 1 miljard. Det resulterade bland annat i ett varsel av 200 anställda bara på SSAB Tunnplåt i Borlänge före semestern. Sture Bergvall på Järnbruksklubben tror inte det kommer fler.

Andra kvartalet förra året gjorde SSAB en vinst på 3 miljarder – en vinst som vänts i en förlust på en miljard under motsvarande period i år.

Lennart Lundquist
08 – 796 27 16