Extra hjälp till varslade finns att få genom omställningsavtalet. Efter senaste varslet är det 2.860 metallarbetare i Göteborg som behöver hjälp att hitta nytt jobb snabbt.

Sedan några år tillbaka finns utöver Arbetsförmedlingens jobbsökartjänster även hjälp att få från det så kallade omställningsavtalet. Den som blir uppsagd på grund av arbetsbrist får hjälp att hitta jobb av utbildade karriärcoacher. Och är du över 40 år väntar upp till 40.000 kronor som betalas ut som en engångssumma, så kallat avgångsbidrag.  

Det här systemet aktualiserades på Volvo Personvagnar i juni i år då 600 metallarbetare förlorade jobbet. Omställningsprogrammen ser olika ut beroende på vilken leverentör som det lokala facket väljer att använda sig av. Men det ska hjälpa den varslade att se vilka nya jobb som finns, vilken kompetens han eller hon har och hur man når sina nya jobbmål.

Startkraft blev den leverentör som valdes ut efter junivarslet och företaget får nu en utökad arbetsbörda i och med gårdagens rekordvarsel på 1.650 metallarbetare.

– Startkrafts uppgift blir att hjälpa de här personerna ut i jobb så fort som möjligt. Behövs det så finns det en person som följer den varslade i upp till sex månader efter jobbet slutat, det betyder mycket för enskilda människors chanser att få ett nytt jobb snabbt, förklarar Janne Nilsson, vice ordförande i IF Metallklubben på Volvo.

Arbetet går igång på riktigt så fort turordningsförhandlingarna är klara – de som visar vem som till slut ska varslas.

Fakta / Omställningsavtal för LO-grupperna
• Omställningsstödet är en hjälp för uppsagda arbetare att finna ett nytt arbete. Det ska underlätta för såväl företag som fack och medarbetare när ett företag säger upp personal på grund av arbetsbrist.
• Kollektivavtalsstiftelsen Trygghetsfonden administrerar det omställningsstöd som Svenskt Näringsliv och LO tecknat avtal om.
• Avtalet gäller för uppsägningar från och med den 1 september 2004.

Fakta / Avgångsbidrag AGB
• Gäller dig som blivit uppsagd från en fast anställning på grund av arbetsbrist.
• Du måste ha jobbat 50 månader under minst fem år på en eller flera arbetsplatser med kollektivavtal
• Är du mellan 40 och 49 år får du 26.900 kronor.
• Du som är mellan 50 och 59 år får 1.140 kronor mer än grundbeloppet för varje du är äldre än 50.
• Den som är 60 till 64 år får sammanlagt 39.440 kronor.
• Bidraget räknas som skattepliktig inkomst.