FÖRHANDSTITT. En av Nordens främsta gästspelsscener för dans och teater finns i Göteborg. Detta blev jag upplyst om i samband med en visuell presskonferens nyligen.

På Pustervik, som under några år härbärgerade Nationalteatern, berättades det om kommande produktioner och visades prov på bland annat nycirkus, hiphop och nyskapande teater.

Att sälja sig själv
Störst intryck gjorde den kvartett musiker och skådisar från Play Teaterkonst, som serverade en munsbit från Samuel Eks fyndiga pjäs Änglahångel.

Ensemblen vann Nöjesguidens teaterpris i fjol. Här fanns både en angelägen text och övertygande rollprestationer. Imponerande att de kommit så långt i den konstnärliga processen. De har nämligen inte premiär förrän 17/11.

Ett bärande tema i Änglahångel är att sälja sig själv. Om det inte fungerar hoppas man finna räddningen hos Gud och religionen.

Öijers favorit
Götaplatsens ståtliga institutioner i all ära, Järntorget är en pigg uppstickare. Här finns Folkteatern, ABF med sina hyperspännande seminarier, Hagateatern och Pustervik – som med sin närhet till publiken på läktaren dessutom är en av Bruno K. Öijers två favoritscener.

Kultur-Mats
Skriv ett e-postbrev till kulturredaktörn