Flera hundra poliser demonstrerade i dag, tisdag, mot det nya arbetstidsavtal som Polisförbundet träffat med arbetsgivarna. De missnöjda poliserna hade mött upp utanför hotell Hilton i Malmö där förbundets representantskap träffas. Med talkörer och plakat krävde demonstranterna förbundsordförande Jan Karlsens avgång.

Det nya arbetstidsavtalet ska börja gälla den 1 oktober. Enligt de demonstrerande poliserna ger sämre lön och längre arbetstid.

Polisinspektör Arne Wärn vid tunnelbanepolisen i Stockholm säger till TT att det är det sämsta avtalet på 40 år.

Det var främst poliser från storstadsregionerna som demonstrerade. Från Stockholm kom tre bussar med poliser till Malmö för att tillsammans med kollegor från Skåne protestera mot avtalet. Enligt TT är missnöjet stort i Stockholm, Malmö och i Västra Götaland.

Jan Karlsen vägrade dock att komma ut och möta de upprörda kollegorna, vilket fick omdömen som “fegt” och “riktigt dåligt” av demonstranterna.

– Jag valdes 2006 och mandatet går ut 2010. Då avgår jag, inte förr, sa han till tre poliser som överlämnade en namnlista.

På onsdagen röstade de 122 ombuden på representantskapet om en misstroendemotion mot Jan Karlsen. Motionen avslogs och Karlsen sitter alltså kvar.