Varslet i juni om att säga upp 1.200 personer på Volvo Personvagnar i  Göteborg och Olofström samt säga upp kontraktet med 500 konsulter är inte tillräckligt.

Nu visar det sig att ytterligare 900 anställda måste bort. Dessutom tidigarelägger Volvo stoppet av tredje   skiftet till oktober. Enligt tidigare planer skulle tredje skiftet ha  lagts ner vid årsskiftet, men den usla försäljningen har gjort att man helt enkelt inte kan hantera alla osålda bilar. Det här uppger  både TT och Göteborgs-Posten.

– Vi ser en övertalighet på ungefär 900 personer. Vi måste anpassa  oss till den nya kostymen och kan inte hålla på och bygga upp lager, säger Olle Axelson, informationschef på Volvo PV, till TT.

Enligt TT så är det inte klart när det nya storvarslet kommer att läggas. Företaget vill se över hur neddragningen i Torslanda påverkar  Skövde och Olofsström.

Volvo PV sålde förra året 457.000 bilar. Prognosen just nu talar för  att det kommer att sälja  betydligt färre. Någonstans mellan 380.000  och 400.000. Det är de stora modellerna som har minskat mest i  försäljning. De tillverkas i Torslandafabriken, uppger Göteborgs-Posten.