IF Metall varslar om strejk på Bröderna Henrikssons stenhuggeri i Kungsbacka. Enligt varslet kommer strejken att träda i kraft från och med fredagen den 12 september klockan 07.00. Varslet om strejk handlar om att företaget vägrar teckna kollektivavtal.

Konflikten mellan IF Metall och Bröderna Henrikssons Stenhuggeri inleddes redan i somras då IF Metall varslade om blockad mot nyanställningar, inhyrning och övertidsarbete.

I samband med detta sa ägarna att samtliga skulle sägas upp om facket höll fast vid sina krav.

Fyra medlemmar
I konflikten har det också stridits om IF Metall har några medlemmar på företaget eller inte.

I samband med att strejkvarslet överlämnades på tisdagen till stenhuggeriets ägare framkom det att förbundet har fyra medlemmar i företaget.

Skyldighet agera
– Det är vår skyldighet att hjälpa våra medlemmar och att agera när en arbetsgivare vägrar teckna kollektivavtal. Utan kollektivavtal saknar arbetsplatsen avtal som reglerar löner, sjukersättningar, pensionsåtaganden, arbetstider, ledigheter och semesterlön med mera, säger Christer Persson, chef på IF Metalls förhandlingsenhet, i ett pressmeddelande.