Fackförbundet Unionens ordförande Mari-Ann Krantz avgår och får 3. 840 000 i fallskärm uppger facktidningen Kollega (nr 5/200).

Ordförande i Unionen Mari-Ann Krantz ställer inte upp till omval  vid kongressen i oktober och får ett avgångsvederlag på 64.000 kronor i månaden under fem år. Det blir 3.840.000 kronor under fem år.

Till detta kommer sociala avgifter med cirka: 32 procent: 1.228.000 kronor. Det blir över fem miljoner. Som sverigedemokrat och medlem i Unionen är det fruktansvärt att dessa peninghungriga individer får ut dessa enorma summor från oss medlemmar.

Dyr fallskärm
Dessa inkomster betalas med medlemsavgifter som vi betalar. Jag har varit medlem i facket många år och den del som går till facket av det jag betalar är 220 kronor i månaden. Om jag betalar 220 kronor i månaden i 40 år, så blir det 105.600 kronor. Detta skulle räcka till en månad av Mari-Ann Krantz avtalspension.

Det betyder att jag och ytterligare cirka 50 medlemmar med samma medlemsavgift som jag i hela vårt liv skulle betala för att hjälpa Marie-Ann Krantz att få ut sin avtalspension på 5.000.000 kronor under fem år.

Vem är ansvarig?
Bara för att förenkla matematiken så får Mari-Ann Krantz 23.000 månadsavgifter från medlemmar för att täcka detta enda avtal. Det finns säkert många sådana avtal som inte kommit i ljuset.

Vem är ansvarig för att dessa avtal skrivs på ett sådant sätt som här? Hur många avtal finns som kommer att löpa ut inom en snar framtid?

Inte undra på att medlemsantalet sjunker när mängder av pengar pumpas ur fackföreningar för att de som redan tjänar enorma pengar på facket får fallskärmar med både livrem och hängslen ska ha mer.

Kjell Ek
Sverigedemokraterna