Arbetsmiljöverket anmäler ett snickeriföretag i småländska Uppvidinge till åklagare. En 15-årig sommarjobbare dog där i början av juli.

Flickan arbetade utan säkerhetsutrustning. Olyckan inträffade när hon skull rensa takrännorna i en av fabrikens byggnader. Där fanns inget skyddsräcke. Hon råkade då trampa på en röklucka som gav vika varpå hon föll sex, sju meter rakt ner på ett cementgolv. Hon avled senare på Växjö lasarett.

– Vi anser att det finns anledning att låta åklagare pröva om det finns skäl att väcka åtal för arbetsmiljöbrott innefattande vållande till annans död, säger Arne Ågren, jurist vid Arbetsmiljöverket i Växjö, till TT.

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter får omyndiga inte arbeta på högre höjd än 3,5 meter utan skyddsräcke.

Polisen har tidigare inlett en förundersökning om misstänkt arbetsmiljöbrott.