Hemköp har planer på att dra ner på antalet timmar som de anställda arbetar i de butiker som företaget självt äger. Förödande, kommenterar Handels ombudsman Roger Hemming.

De anställda i Hemköps ledningsgrupper ska få fortsatt heltid, medan alla övriga tjänster blir deltidstjänster, enligt uppgifter från Handels. Roger Hemming anser att det strider mot lagen om anställningsskydd.

– Det kan aldrig vara meningen att man ska kunna dra ner och samtidigt nyanställda, säger han.

Centrala förhandlingar
Nästa onsdag fortsätter förhandlingarna på central nivå mellan Handels och Svensk Handel. De berör ett 20-tal anställda i Hemköps butiker i Delsbo och Edsbyn, men enligt vad Handels erfar finns planerna i hela landet. Hemköps butikschef i Delsbo hänvisar till Axfoods pressjour, där LO-Tidningen inte lyckats nå någon som vill uttala sig.

Roger Flemming säger att han visserligen kan förstå att det är enklare att bemanna med fler. Om man tar lätt på saken.

– Men om man inte kan driva butiken vidare utan att bete sig på det här sättet, är det kanske bättre att sälja butiken till dem som kan schemaläggning, säger han.

För personalen blir konsekvenserna förödande, enligt facket. A-kassan fyller inte ut längre än i 75 dagar och därefter blir det till att acceptera den lägre lönen.

Svårt kombinera jobb
Att kombinera fler deltidsjobb kanske möjligen går i storstäderna.

– Men att kombinera två deltidsarbeten i Delsbo, försök med det du! säger Roger Flemming.

Dessutom är det ingen bra utväg, anser han.

– I USA, där håller folk på att jobba ihjäl sig med flera jobb, det är också det vi jobbar mot.

Han är övertygad om att förslagen kommer just för att branschen domineras av kvinnor, det hade aldrig hänt inom manligt dominerade områden.