En upprörd medlem gick till attack mot IF Metalls avdelningskontor i Hässleholm i morse.

Mannen hällde ut bensin i receptionen och hotade att tända på, uppger tidningen Norra Skåne. Gärningsmannen lämnade dock platsen utan att göra verk av sitt hot. Polisen har ännu inte gripit mannen men uppger att man har goda förhoppningar att kunna ringa in honom.

I lokalen vistades ett tjugotal personer som fick gå hem på grund av den starka bensinlukten. Många var också skakade efter attacken.

– För en tid sedan blev en av våra anställda mordhotad. Och nu händer det här. Det är klart att man blir bekymrad. Bakom hoten finns skärpta krav på a-kassan. Det är möjligt att vi får låsa dörrarna i fortsättningen. Samtidigt är det jättetrist om det måste gå så långt, säger Per Nilsson, ombudsman vid avdelningen, till tidningen.

Nu kommer avdelning att vara stängd tillsvidare. På måndag tar man beslut om hur man ska göra med öppenheten.