/media/lotidningen/media/images/nyhetsbilder/vt2008/g_olofsdotter2408.jpg
– På vissa arbetsplatser blir du en i gänget och på andra kan du bli en ”outsider”, säger arbetslivsforskaren Gunilla Olofsdotter vid Mittuniversitetet i Sundsvall.

Ständigt nya arbetskamrater och arbetsplatser är vardagen för bemanningsföretagens anställda, något som ställer höga krav på både självständighet och flexibilitet.

– De måste hela tiden ha beredskapen för beskedet ”på torsdag ska du sluta”, säger Gunilla Olofsdotter som är aktuell med avhandlingen Flexibilitetens främlingar.

Arbetslivsforskaren Gunilla Olofsdotter vid Mittuniversitet i Sundsvall har intervjuat uthyrda konsulter och deras uthyrare på ett antal bemanningsföretag i Stockholm och Jämtland.

Främling på jobbet
Hon ville få svar på vilket pris det har att ständigt bli betraktad som en ”främling” i sin yrkesroll.

– I min studie finns vissa som tycker att dessa anställningar ger möjligheter att visa framfötterna och kan leda till en fast anställning. Andra tycker att det är jobbigt och slitigt och ser bemanningsföretaget som sista chansen att få ett jobb.

Hantera krav
Enligt Gunilla Olofsdotter ingår det i yrkesrollen att kunna anpassa sig och hantera de sociala krav som ställs på varje ny arbetsplats.

– Du måste kunna hantera att du släpps in kontraktsmässigt. På vissa arbetsplatser blir du en i gänget och på andra kan du bli en ”outsider” där du bara får göra dina arbetsuppgifter.

Undersökt industrin
Gunilla Olofsdotter har tittat på industrin,  ekonomi- och administrationssektorn i sin studie.

– Men allt fler branscher blir indragna i det här. Från att mest ha varit administrativa branscher är snart alla branscher täckta av bemanningsföretagen, säger hon.

Pressat arbete
Hon har även intervjuat personalansvariga på bemanningsföretagen.

– Det mest intressanta var att de har en väldigt pressad arbetssituation. De ska försöka jaga kunder, matcha rätt person till rätt uppdrag och samtidigt se till att de uthyrda konsulterna har det bra. När det blir tufft ekonomiskt jagar de lönsamhet och hinner inte med uthyrningskonsulterna i samma utsträckning, säger Gunilla Olofsdotter.

Lena Gunnars
Skriv ett e-postbrev till redaktionen