Lagom till midsommarafton varslar syndikalisterna om blockad mot flera Systembolag i Stockholm.
– Systembolaget har så små lager så vissa varor kommer att ta slut, säger Emil Boss, pressansvarig på den syndikalistiska fackklubben DFSA Systembolaget.

Bakgrunden till aktionen är att en anställd enligt syndikalisterna blivit negativt särbehandlad. Efter tio år i företaget har hon en marginellt högre lön än sina betydligt yngre och mindre erfarna kolleger.

Aktionen startar klockan 07.00 onsdagen den 18 juni då ett trettiotal syndikalister kommer att blockera ett eller flera Systembolag på Södermalm i Stockholm. Vilka det blir vill man inte uppge.

Transporter ska stoppas
Kvinnan konflikten handlar om arbetar på Systembolaget vid Hornstull. Därmed kommer alla transporter med varor till butikerna att stoppas.

Om ingenting händer tänker syndikalisterna utöka blockaden till flera butiker i Stockholm.

De har även i sitt varsel som lämnats till Systembolaget och Medlingsinstitutet förklarat att aktionen senare kan utökas att gälla butiker i hela Sverige.

Kan uppröra kunderna
Att folk kommer att bli upprörda över att butikshyllorna eventuellt gapar tomma inför midsommarfirandet är en risk som syndikalisterna kalkylerat med.

– Vi hoppas att folk förstår att det är Systembolagets fel att det gått så här långt – inte vårt. Vi kommer att dela ut flygblad och informera kunderna om varför vi gör den här aktionen. Vi kommer också att informera dem om i vilka butiker det finns varor att handla, säger Emil Boss.