Mona Sahlin kräver att Fredrik Reinfeldt i sin tur som ordförande i EU tar upp frågan om lönedumping. Vidare också att svenska kollektivavtal ska gälla för alla som verkar på svensk arbetsmarknad. Fredrik svarar att det tänker han inte göra, det är bara ett problem för henne själv och LO.

Jasså! Har inte Reinfeldt själv blivit lika arrogant som sin föregångare på statsministerposten, sossen Göran Persson? Har han möjligen missat att det är inte bara jobbarna som drabbas?

De kan ju flytta på sig där arbetskraftsbehoven finns. Betydligt värre är det för alla småföretag som startat på Fredrik Reinfeldt och hans moderaters inrådan.

På frågan efter valet om när vi kommer att märka förändringen i den nya allianspolitiken, svarade  finansminister Anders Borg, “om två år”. Där är vi nu och den svenska moderata ekonomin befinner sig i fritt fall. Kommunernas socialkontor och välgörenhetens organisationer får ta stöten.

Aristoteles, den grekiske filosofen, sa något om att retorik nog är bra men sanningen bättre. Något att tänka på.

Lars Ljung