/media/lotidningen/media/images/nyhetsbilder/vt2008/viktor2.jpg
Viktor Zackrisson gör sin första kongress. Foto: Anna Wahlström.

Under kongressen följer LO-Tidningen Victor Zackrisson från Handels och Vansbro som gör sin första LO-kongress.  Han kom till Stockholm redan på fredagen. Det är inte bara det fina vädret som gläder honom.

– När jag åkte från Vansbro så fick jag med mig att jag har tur som får vara borta under veckan. Jag slipper ombyggnaden som de håller på med hemma på jobbet.

Han har inte planerat att ställa sig i talarstolen under kongressen. Men samtidigt håller han det inte för otroligt att han kommer stå där ändå.

– Jag har svårt att hålla tyst och då kommer jag säkert vilja säga vad jag tycker. Låglönesatsningarna är viktiga. Det är helt sjukt att den som är kvinna, eller invandrare, ska tjäna mindre på grund av det. Det hoppas jag kommer fram i inläggen, säger han.

Jobbar på Konsum
På hans arbetsplats Konsum är det 11 personer som jobbar. 3 män och 8 kvinnor. Skillnader mellan kvinnor och mäns löner finns inte där menar han.

– Men det finns kvinnor vid oss som jobbat 30 år där och tjänar 18 500 i månaden. Det är för dåligt, säger han.

Intensiva dagar
Det blir intensiva dagar framöver och han hoppas få med sig en del hem.

– Det är alltid roligt att träffa andra som är intresserade av fackliga frågor. Det kommer säkert att inspirera, säger han.

LO-Tidningen återkommer med fler samtal med Victor Zackrisson under kongressen.