Medlingen i vårdkonflikten fortsätter. Efter intensiva samtal i går kväll träffas parterna igen i dag, måndag, på förmiddagen.

Drygt 20 gånger har parterna i vårdkonflikten träffat medlarna sedan förhandlingarna bröt samman den 28 februari. Och träffarna blir allt tätare. I går kväll träffade Vårdförbundet medlarna tre gånger utan att få något nytt bud.

Men samtalen beskrivs ändå som konstruktiva. Före helgen sa Margareta Öberg, Vårdförbundets chefsförhandlare, att hon tror att det kan komma ett bud i början av denna vecka. Anledningen är att både medlarna och parterna vill undvika att strejken utvidgas, vilket sker på torsdag om ingen lösning hittas innan dess.

Strejken som i dag går in på sin sjätte vecka omfattar runt 5.000 anställda. Om varslet på torsdag träder i kraft kommer runt 10.000 att strejka. Medlarna arbetar nu intensivt för undvika det och har stämt träff med parterna för nya samtal i dag, måndag, på förmiddagen.