Valet av Therese Hulthén var enhälligt när Hotell- och restaurangfacket valde ny andre förbundsordförande.

HRF-kongressen på Arlanda utsåg i helgen tre kvinnor till sin förbundsledning. Den stuvades om efter kritiken mot julbordsätandet på Blaxta gård utanför Flen. Tidningen Hotellrevyn uppmärksammade efteråt att notan var hög och att företaget saknade kollektivavtal.

Therese Hulthén har varit ordförande för Riksförbundet för sexuellt likaberättigande och presenteras som en person brinnande för mångfaldsfrågor, men även för solidaritets- och rättvisefrågor. Hon har fram till valet varit internationella sekreterare och facklig-politiskt ansvarig på HRF.
 
– Jag hoppas att svensk fackföreningsrörelse ska bli tydligare i det till synes självklara i att respektera alla människors lika värde – också på arbetsplatserna. Det är inte alltid självklart och acceptabelt att vara annat än vit, medelålders, heterosexuell man utan funktionshinder, säger hon i ett pressmeddelande.

Kongressen fortsätter och avslutas i dag, måndag.