I dag, torsdag, träffade Vårdförbundet och Sveriges Kommuner och Landsting återigen medlarna. Det var andra mötet den här veckan och nu trappas tempot i medlingen upp.

Medlarna ska träffa facket igen redan i morgon bitti och nästa tid är utsatt till måndag klockan tolv. Vad som diskuteras under mötena är hemligt. Medlarna har bett parterna att inte kommentera innehållet, men både fack och arbetsgivare har beskrivit samtalen som givande och konstruktiva.

När samtalen har givit tillräckligt för att medlarna ska komma med ett nytt bud återstår att se. Vårdkonflikten är nu inne på sin fjärde vecka och i morgon träder delar av det tredje varslet i kraft, resten av det varslet gäller från tisdag.

I tisdags lade facket också ett fjärde varsel som innebär en upptrappning av konflikten. Om medlarna inte hittar någon lösning före den 29 maj kommer runt 10.000 vårdanställda att vara uttagna i strejk.