/media/lotidningen/media/images/nyhetsbilder/vt2008/k_viknerrostar_2008.jpg
Kerstin Johansson-Wikner röstade på  Veli-Pekka Säikkälä. Foto: Anna Wahlström.

LO-Tidningens följer ombudet Kerstin Johansson-Wikners dagar på IF Metalls kongress. Valet av en ny avtalssekreterare var svårt.

– Jag röstade på Veli-Pekka Säikkälä. Men det var inte lätt att välja. Eftersom jag inte känner vare sig honom eller Tommy Thunberg så fick jag utgå ifrån vad flera personer har berättat för mig. Då föll valet på Säikkälä. Jag tror att han är rätt person, säger Kerstin Johansson-Wikner, ombud från västra Mälardalen till IF Metall-kongressen till LO-Tidningen.

Tror inte på splittring
Hon tror inte heller att det jämna valet kommer att innebära någon splittring i förbundet. Diskussionerna var bra och många fick säga sin mening, tycker hon.

– Det var jämnt, men nu har ett demokratiskt beslut fattats och då är det bara att följa det. Jag tror på att gå vidare, säger hon.

Talet lockade till eftertanke
Valen till trots så tyckte hon att Wanja Lundby-Wedins tal lockade till eftertanke.

Ett tal som bland annat handlade om de vikande medlemssiffrorna. Hur IF Metall ska locka fler medlemmar är en viktig fråga inför framtiden, säger Kerstin Johansson-Wikner.

– I Köping har vi lyckats att vända trenden och ökar. Men vi måste jobba mer. Vi håller på och diskuterar vad vi ska göra. Wanjas tal var en tankeställare, säger hon.

Läs också: artikeln "Ovan vid sena kongressdiskussioner" 14/5 2008