I LO-Tidningen (se länk nedan) fanns en jättebra insändare om att facket tappar medlemmar på grund av den höjda avgiften. Själv har jag på olika sätt också försökt påverka medlemmarna, främst i Kommunal som jag själv tillhör, att för allt smör i Småland stanna kvar i facket.

Folk säger att de inte ha råd att vara med. Då kan man fråga sig hur de ska ha råd att vara arbetslösa utan stöd från fackets arbetslöshetskassa, eller hur de ska kunna hävda sig inför arbetsledningen ensamma utan stöd ifrån sitt fack? Vi har inte råd att inte vara med i facket!

Fackföreningarna består av sina medlemmar. Det finns inga andra som kämpar för oss. Ju fler medlemmar – ju starkare fackförening. Så enkelt är det. För att vinna rättvisa för vår egen och våra barns framtid måste vi kämpa! Tillsammans! Det är arbetarnas enda möjlighet!

Läs också: insändaren "Hur kan man lämna facket?", 2/4 2008

Evelyn Falk
Uddevalla