I dag, tisdag, träffade Vårdförbundet och Sveriges Kommuner och Landsting medlarna för andra gången sedan vårdstrejken inleddes för drygt två veckor sedan. Det första mötet ägde rum för en vecka sedan, men nu blir kontakterna tätare.

– Vi har haft bra diskussioner med medlarna och vi kommer att träffa dem igen i morgon förmiddag, säger Anna-Karin Eklund, Vårdförbundets ordförande.

Parterna har ännu inte fått något nytt bud av medlarna, men i övrigt vill Anna-Karin Eklund inte säga något om vad som diskuterades på dagens möte, eller varför nästa möte ska ske redan i morgon.

– Det enda jag kan säga är att medlarna gör bedömningen att de vill träffa oss då. I övrigt vill jag inte kommentera något i nuläget, säger hon.

I går, måndag, utökades vårdstrejken som nu omfattar drygt 7.100 medlemmar i Vårdförbundet. Ytterligare ett varsel träder i kraft nästa fredag, om medlarna inte lyckats ena parterna innan dess. Den största tvistefrågan är lönerna. Facket kräver löneökningar på 1.700 kronor i månaden i två år och en minimilön på 22.000 kronor, vilket arbetsgivarna anser är alldeles för mycket.

Delar av varslet om den utvidgade vårdstrejken skjuts upp något. Vårdförbundet fick i dag besked om att flera arbetsgivare fick varslet för sent eftersom postgången gick trögt.