Trots regeringens vallöften om utökade resurser till polisen läggs mängder av grova brottsutredningar ner just på grund av resursbrist! Då många brott enligt, tv-programmet Insiders granskningar, är förhållandevis lätta att utreda borde det gå att sätta en hel del tunga namn bakom lås och bom.

Regeringen har avsatt mer pengar än vanligt för polis och utredningar. De har också givit polisen nya strikta förhållningsorder att prioritera spaning och utredning mot eventuella bidragsfuskare. Följderna av detta är att rån, stölder och andra grova brott får stå tillbaka.

Skrämmande om man nu tolkar regeringen rätt: En deltidsarbetslös trebarnsmor med sjuka barn är ett större hot mot samhället än en tungt kriminell bedragare i maffians välorganiserade kretsar. Bra jobbat Reinfeldt!

”Terroristmamman”