Sveriges statsminister och hans stab måste sannerligen lida av sjukligt kontrollbehov och en mycket låg självkänsla. De behöver tydligen trycka ner medborgarna för att hävda sig själva. Jakten på människor i utsatta situationer är grotesk. Nu beskylls även småbarnsföräldrar för att fuska när de vabbar. Detta är fanimej horribelt.

Varför ska nu småbarnsfolket också bli bli utsatt för den djävulska hetsjakt som pågår på såväl långtidsarbetssökande som arbetslösa sjukskrivna? Nu jävlar får det vara nog!

Det räcker med den kränkande särbehandlingen av långtida arbetssökande. Vi är redan vana vid att bli utsatta för hot, i form av varning för indragen akassa om vi inte söker jobb. En rejäl snyting fick vi när a-kassan sänktes.

Sket sig så klart
En del lever under knappa förhållande, är i dåligt skick mentalt sett, så de orkar inte ens söka jobb. Vissa ville förbättra sina kunskaper. Det sket sig så klart när statsbidragen till Komvux skars ned med hundratals miljoner.

Inte ens folk med intellektets kapital – dessa välutbildade unga som tillbringat många år på högskolan kan hävda sig på den öppna arbetsmarknaden. Hur ska då en lågutbildad kunna göra det om möjligheten inte finns för att höja kompetensen? Det är de unga som ska föra Sverige in i framtiden.

Ge dem chansen att visa vad de kan. Ge dem bränslet de behöver och en stabil plattform att stå på. De vill minsann inte överta ett Sverige i kaos där både miljön, ekonomin och marknaden är surt kvävande och syrefattig.

Var är alla de riktiga jobben som de socialakrobatiska nya moderaterna lovade?

Folket måste få känna samhörighet. Ålderspensionären måste få känna att de är en del av samhället. Utan dem hade ingen av oss haft möjlighet att studera. Att tänka är stort. Att tänka längre är större.

Ska de unga som läst fem år på högskolan ägna sig åt hushållsnära tjänster?
Nä, de tänker minsann inte jaga dammråttor och spretande grässtrån åt andra. Vi är jobblösa och lönlösa men långt ifrån hopplösa och menlösa. Med ordets makt kan vi förändra. Tänk på det, ni alla som drämmer näven i köksbordet och säger: Nu jävlar får det vara nog!

Anneli Lindmark
Ordförande i arbetslöshetskommittén Hets