Nu ska nära nog fri arbetskraftsinvandring tillåtas. Människor från jordens alla hörn är välkomna hit för att arbeta. Ja, det är väl att beklaga att det inte tycks finnas arbetskraft också på Mars eller de övriga planeterna att tillgå?

Om en arbetsgivare anser sig behöva anställa en person från vilket land det vara månde är det fritt fram. Sålunda delegeras, i praktiken, en stor del av flyktingpolitiken till allehanda arbetsgivare.

Att det snart kommer att uppstå en enorm brist på pizzabagare och övrig restaurangpersonal torde vara en säker prognos.
2007 fick cirka 100.000 människor uppehållstillstånd i Sverige, i år säkert ännu fler. Det tyder på att politikerna har bestämt sig – de ska ha ett nytt folk! I detta är de rörande överens. Och de visar förvisso en beundransvärt uppfinningsrikedom för att nå detta mål.

Helt visst kommer de att lyckas.

Ty det finns sannerligen ingen brist på blivande svenskar att tillgå, emedan varje dag ökar jordens befolkning med cirka 200.000 människor!

Denna insändare är väl knappt tryckbar, kanske till och med åtalbar för ”hets mot folkgrupp”. Mot en mycket säregen, speciell folkgrupp: de svenska politikerna.

Mats Karlsson
Örebro