Jag förstår inte att människor väljer bort facket i dessa tider när vi borde bli fler. Kanske regeringen kommer lyckas krossa fackföreningarna.

Även om a-kasseavgiften har höjts så har vi också fått en skattesänkning. Vi har ju inte lägre lön nu bara för det.

Har man glömt vad fackföreningarna står för? Varför människor organiserade sig redan runt 1850 talet. Att arbetarna hade förfärliga arbetsförhållanden och en usel lön. Vi måste kämpa varje dag för att få behålla det vi en gång har lyckats uppnå. Fortsätter vi att tappa medlemmar så står vi i underläge vid nästa avtalsförhandling.

Vi blir svagare gentemot arbetsgivaren och arbetsgivaren ställer arbetare mot arbetare. Det är tillsammans som vi är starka och kan påverka och förändra förhållandena på våra arbetsplatser. Så tänk till en extra gång och fråga dig själv: Hur mycket är tryggheten på jobbet värd för dig?

Satu Söderström