Att skriva sin insändare med signatur är att bredda yttrandefriheten. Särskilt invandrare från diktaturer lever farligt om de kritiserar sina hemländer.

Andra som måste vara försiktiga är de som skriver något olämpligt om motorcykelgäng och nationalistiska grupper eller fundamentalistiska partsintressen. Hot mot åklagare och vittnen är legio i svenska domstolar.

Rättsamhället är på ”dekis” och i Sveriges domstolar återfinns numera omkring 300 nationalister som nämndemän.

Den 23 februari berättade förre pressombudsmannen Wigenius i radio att EU kommer att inskränka vår yttrandefrihet. När nu alliansen tillsammans med socialdemokraterna förvägrar svenska folkmajoriteten en grundlagsenlig omröstning är detta ett grundskott mot vår självständighet. Det tänker våra makthavare helt aningslöst lämna över frivilligt till EU.

Man inbillar sig att en union med många stater är något bra. Men den som studerar världshistorien kan finna att alla stora imperium har gått under. Rommarriket, det Ottomanska, Napolions, Karl XII:s och Hitlers tusenåriga rike föll samman.

Så blev det också med Englands, Frankrikes storhetstider som kolonialmakter, alla har misslyckats.

Vad är det som fått våra makthavare tro att Europeiska unionen kommer att vara ett undantag?

Skeptiker