/media/lotidningen/media/images/nyhetsbilder/vt2008/f_tulipanaros_1108.jpg
Statsminister Fredrik Reinfeldt besöker avdelning 21 på sjukhuset i Ängelholm för att samtala med personalen. Foto: Björn Lindgren/Scanpix.

Fredrik lyssnar på alla som har jobb. För att inför valrörelsen 2010 fiffa upp det nya arbetarpartiets katastrofala opinionssiffror, är Fredrik Tulipanaros nu igen ute och åker och lyssnar.

Förr reste kungar runt i landet och lyssnade på folket inkognito, utklädda för att inte bli igenkända.

Så icke Fredrik Tulipanaros. Närhelst han ska gå sida vid sida med folket får världen höra det i förväg av Fredriks pressekreterare, som ringer runt runt runt.

Under 2007 gick Fredrik Tulipanaros sida vid sida med folket i tjugo hela arbetsdagar. Varje gång – som vid alla sensationella, speciella och ovanliga händelser – stod det om saken i tidningen efteråt, illustrerat med unika bilder på Fredrik och folket.

Nyss var Fredrik Tulipanaros i Ängelholm och lyssnade på sjuksköterskor. Syrrorna berättade om sina dåliga löner och Fredrik hummade, och sedan sa Fredrik att avtalsrörelser som går ut på att ge mer betalt åt de lägst avlönade är visserligen ”sympatiska”, men om de lägst avlönade får mer betalt blir ju allting liksom ”hoppressat”.

Man kan förvånas över att syrrorna inte bara slängde ut Fredrik Tulipanaros. I stället för att bli utslängd fick han en lergök. Ko-ko!

Arbetare med och utan jobb! Lyssna på Fredrik Tulipanaros! Lyssna på VAD han säger, inte HUR han säger det (charmigt leende i lågavlönade människors jobbfikarum omgiven av fjorton fotografer). Släng sen ut honom.

Maria Küchen
Skriv ett e-postbrev till kulturredaktionen