Man kan inte se eller höra på ett nyhetsprogram utan att få veta att alla skatte- eller försäkringsfifflar. Och svart arbetskraft har naturligtvis också alla, eller har haft!

”Alla” det är alla arbetare, förklarar många politiker. Det är därför som alla röstar på det nya arbetarpartiet. Såväl det gamla arbetarpartiet som det nya arbetarpartiet har högt uppsatta politiker i såväl kommun-, landsting-, som i riksdag som tycks, trots sina löner, ägna sig åt dylikt.

Om nu alla arbetare fifflar, hur kommer det sig då att dessa alla riskerar böter och kanske hårdare straff, om de ertappas, medan för politiker så räcker det att be om ursäkt och sedan är allt glömt, och lagar och regler ändras till deras fördel! Hur kan alla arbetare acceptera att politiker tycker att alla arbetare fifflar?

Men jag är arbetare, tror jag, och jag känner att jag inte platsar bland alla dessa arbetare som fuskar. Jag känner mig så ensam!

Och i denna ensamhet vet jag, och många av mina arbetarkompisar, att vi aldrig har kunnat / velat luras på skatt eller försäkring eller anlitat svart arbetskraft. Ändå räknas vi in i ”alla”!

”Ensam med rent samvete”