De heter inte Andersson, Pettersson, Lundström eller som jag Johansson. Hederliga namn på vanligt folk som betalar sina skatter och avgifter. Folk som sätter ära i att göra rätt för sig och bidra till den gemensamma välfärden.

Nej, de heter Cederschiöld, Schenström, Schlingman, Stegö-Chilo, Borelius, Forseke, Funered, Clase med mera. De ”nya” moderaterna med de konstiga namnen som inte betalar sina tv-licenser, som har svartbetalda barnflickor och byggnadsarbetare. Som trixar bort fastighetsskatten med utlandsregistrerade luftbolag och svartbygger ut sina lyxvillor.

Jag hade kunnat känna en viss förståelse ifall de hade haft det knapert. Men många av dem tjänar minst fem gånger en dagisfrökens månadslön.

Genom valvinsten 2006 så klev de in i regeringskretsen och fick också tillgång till den politiska makten. De sänkte inkomstskatten, mest för sig själva. De tar bort förmögenhetsskatten och de slopar fastighetsskatten.

På den operationen tjänar enbart gängledaren Reinfeldt med fru Filippa själva drygt 30.000 per år. Och nu planerar de att rea ut våra välmående statliga företag till sina själsfränder på börsen.

När jag skriver detta hör jag att att adelsmannen Carl Bildt har struntat i att betala fastighetsskatt på sin lyxvilla i Kroatien. Gud bevare oss för överklassen med de konstiga namnen som nu säljer ut landet och moralen, som om de befann sig på cocktailparty på en yachtklubb i Sandhamn.

Kjell Johansson
Skyddsombud Seko