/media/lotidningen/media/images/nyhetsbilder/ht2007/maktigast_1_4507.jpg
Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin och statsminister Fredrik Reinfeldt intervjuas efter en debatt i SVT:s Agenda. Foto: Anders Wiklund/Scanpix.

Wanja Lundby-Wedin från LO slår Svenskt Näringslivs Urban Bäckström. Riksdagsman Sven-Erik Österberg (s) klår sin ständiga debattmotståndare arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (m). Och den interna LO-uppgörelsen mellan ekonomen Dan Andersson och avtalssekreterare Erland Olauson slutar med hårfin seger för Andersson.

Det handlar om makt. Tidningen Fokus har rankat de 100 mäktigaste personerna i Sverige. Juryn har granskat vilka som syns i medierna, vilken formell och informell makt personerna har samt om de har någon extraordinär faktor (som att ha någon av de absolut viktigaste makthavarnas öra).

Listan toppas av statsminister Fredrik Reinfeldt, tätt följd av s-ledaren Mona Sahlin. 69 av 100 listade makthavare än män. Och Fokus öppnar för kommentarer och kompletteringar på en egen webbplats.

Läs också: hela rankningen på Fokus hemsida