Sveriges Ingenjörer, Civilekonomerna, Jusek och SRAT – som organiserar en mängd små arbetsgrupper – har varslat om blockad och arbetsnedläggelse mot arbetsgivarna i Almega.
 
Konflikten gäller branchområdet kommunikation och de flesta anställda jobbar inom Posten.

Varslet, som blir verklighet den 14 november om inget avtal blir klart, innebär övertidsblockad för samtliga 1.400 anslutna. Dessutom lägger ett hundratal tekniker, trafikledare och it-personal  ned arbetet helt i bland annat Solna, Göteborg, Alingsås och Malmö.

– Förhandlingarna i årets avtalsrörelse har brutit samman. Almega har kallsinnigt avvisat såväl vårt avtalsförslag som vårt förslag om frivillig medling. Vi ser ingen annan möjlighet än att sätta hårt mot hårt, säger Orvar Turegård, branschansvarig ombudsman på Sveriges Ingenjörer och den som leder akademikernas förhandlingar med Almega kommunikation, enligt ett pressmeddelande.
 
Akademikerna kräver minst 10,2 procents löneökningar under tre år. Förhandlingarna med Almega har pågått sedan i somras.