I dag, måndag, prisades länsstyrelsen i Stockholms län för sitt integrationsarbete. Rådet för integration i arbetslivet (RIA) presenterade årets urval av goda exempel bland de svenska arbetsgivarna.

Utnämningen av länsstyrelsen motiverades bland annat med att den:

”genom ett långsiktigt och målmedvetet arbete på ett framgångsrikt sätt bidragit till ett mer inkluderande arbetsliv. Deras fokus på likabehandling och samverkan både internt och externt inspirerar på ett föredömligt sätt”.

Praktikantprojektet riktade mot icke-svenska akademiker är ett exempel på vad länsstyrelsen har gjort för att skynda på integrationen.

– Det känns otroligt bra. Länsstyrelsen har under många år jobbat målmedvetet med såväl det interna mångfaldsarbetet som integrationen av de nya svenskarna i Stockholms län. Människor som kommer till oss är en tillgång som vi ska ta väl tillvara. Jobb, kunskaper i svenska och någonstans att bo är vägen till att flyktingar och invandrare kan göra sig själva rättvisa i vårt land och vårt län, kommenterar landshövding Per Unckel sitt pris i ett pressmeddelande.

I kategorierna kommunala respektive privata arbetsgivare utsågs Järfälla kommun och pengatransaktionsföretaget Fexco Nordic AB.

I RIA ingår förutom LO även TCO, Saco, Svenskt Näringsliv, Sveriges Kommuner och Landsting samt Arbetsgivarverket.