/media/lotidningen/media/images/nyhetsbilder/ht2007/medlemskvart3907.jpg
På LO:s webbplats kan du som är medlem boka ett personligt samtal om det försäkringsskydd du har via lag, avtal och medlemskap i facket.

Medlemskvarten är ett samlingsnamn för personlig information om avtalsförsäkringar. Du kan nu anmäla dig via nätet för ett sådant samtal.

Medlemskvarten ska ge varje medlem information om vad avtalsförsäkringarna innebär, i vilka situationer de kan utnyttjas och vilka ersättningar de kan ge. Och trots en redan stor verksamhet vill LO förbättra informationen ytterligare.

– Vi har 10.000 försäkringsrådgivare som tillsammans genomförde minst 100.000 personliga informationssamtal under förra året, förutom alla andra försäkringssamtal per telefon och brev som de också får ta hand om, säger Åke Henriksson på LO.

– Men vi har över en miljon medlemmar så vi måste nå ut med ännu mer information.

Den nya hemsidan har utvecklats i samarbete med LO-distriktet i Västerbotten. Det är inte meningen att hemsidan ska ersätta det personliga samtalet. Visserligen finns lite information, inklusive en kort film, direkt på hemsidan. Men huvudfunktionen är att alla ska kunna anmäla sig till ett personligt samtal kring försäkringsfrågor. Ett meddelande går då direkt till den avdelning som arbetsplatsen sorterar under.

Avdelningen går därefter vidare, antingen med att kontakta försäkringsrådgivarna på arbetsplatsen som i sin tur kontaktar den
medlem som har anmält sig, eller så kan avdelningen själv ta hand om informationen.

– Varje avdelning får också en egen inloggning där den kan följa varje ärende, säger Åke Henriksson.

Besök också: sajten Medlemskvart (som är igång från den 1 november 2007)