/media/lotidningen/media/images/nyhetsbilder/ht2007/stig_norberg_3907.jpg
Stig Norberg, försäkringsrådgivare på Vin & Sprit i Sundsvall, tycker inte att det borde vara fackets sak att garantera en rimlig inkomst vid arbetslöshet. Foto: Sofie Wiklund/Scanpix.

Stig Norberg på Vin & Sprits fabrik i Sundsvall har varit försäkringsrådgivare sedan 1979. Visst är det bra att Livs täcker upp med extra långtgående försäkringar när det sociala skyddet försämras, men det borde inte vara nödvändigt för facket att kompensera för det inomstbortfallet, anser han.

– LO-paketet, med de försäkringar som finns där är väl bra, men inkomstförsäkringen är det hemskt att vi måste ha. Det känns inte bra att regeringen kan göra sådana försämringar att vi måste behöva täcka upp för det.

– En inkomstförsäkring ska ju inte behövas. Det är ett slags omvänd Robin Hood-politik regeringen genomför. Den sänker förmögenhetsskatten som innebär att en del får 60 eller 70 miljoner kronor mer per år, och samtidigt tar den från de fattiga så att facket måste täcka upp med extra skydd, säger han.

Läs också: artikeln "Försäkring hindrar lönedumpning", 28/9 2007