På DN Debatt skriver Reinfeldt tillsammans med Christina Husmark Persson att människor med sjukersättning i sämsta fall har 64 procent av sin tidigare inkomst.

Helt fel. Reglerna är max 64 procent av de tre bästa åren av åtta år tillbaka i tiden, vilket gör att de flesta hamnar vid 50-55 procents ersättning av sin tidigare inkomst.

Reinfeldt säger att man ska tjäna på att arbeta, att det måste vara en skillnad. Ingen människa väljer att vara sjuk. Viljan att bli frisk eller åtminstone må bättre är det som driver oss sjuka, vi kan inte ge upp utan måste hålla modet/hoppet uppe trots alla svårigheter med sjukdom, ekonomi, myndigheter, sjukvård med mera.

Skillnaden mellan lön och sjukersättning är enorm för oss vanliga arbetare. Ännu lägre ersättning enligt reformpaketet gör inte människor friskare utan snarare sjukare Det går helt enkelt inte ihop för många av oss. Sen nämns det att de 550.000 förtidspensionerade kan arbeta i någon utsträckning.

Än en gång befinner sig alliansen väldigt långt från verkligheten. Men dålig empati och medkänsla är det tyvärr många i dagens samhälle som har. De som kan arbeta i någon mån ska självklart ha hjälp för att komma tillbaka till arbetslivet. Om inget går att göra så bör man få hjälp/möjlighet att leva ett drägligt liv.

Vården i Sverige måste förbättras. Inga insatser är för stora om man kan hjälpa människor som kan bli lite bättre. Hoppas ni som läser detta kan tänka till lite och försöka sätta er in i hur vissa andra människor verkligen har det.

"En svårt skadad som inget hellre vill än att bli bättre”