I går, torsdag, kom parterna överens om ett hängavtal för en person som jobbar i förrådet på Skärbacka bruk utanför Norrköping.

Strejkvarslet kunde blåsas av, skriver Dagens Arbete.

– Vi har fått ett bra avtal som harmoniserar med Pappers, säger den lokale ordföranden Pontus Georgsson till Dagens Arbete.

Företaget hade inte tecknat kollektivavtal

Varslet var riktat i första hand mot B&B Tools AB. Företaget tog i våras över en del av förrådet vid pappersbruket, som har hand om arbetskläder och allehanda förbrukningsmaterial.

B&B Tools har inte velat teckna kollektivavtal med Pappers för de anställda vid förrådet, som följde med när B&B Tools tog över verksamheten. B&B Tools, som har butiker på en rad platser i landet, vill i stället tillämpa Handels avtal.

Striden har gällt en Pappersmedlem som i samband med övergången fick en ny arbetsgivare i B&B Toolsägda Verktygsmakarna AB. Varslet gick ut på att allt arbete vid förrådet skulle ha lagts ner på måndag, och att en sympatistrejk skulle ha stoppat arbetet hela bruket nu på tisdag.

Pappers får avtalsrätten
Pappers har i och med den nya överenskommelsen fått rätt att teckna avtal på förrådet. Förrådsarbetaren får därmed behålla sin Papperslön och de villkor som också är bättre än vad han skulle ha fått med ett Handelsavtal.

– Det är bra att vi fått ett avtal, utan att vi behövt ta till stridsåtgärder, säger Pappers ombudsman Matts Jutterström till Dagens Arbete.