..med Jennifer Hillblom, medlem i Kommunal och Kvinnopolitiskt forum, och en av personerna bakom September-alliansen som uppmanar alla att demonstrera mot regeringen på tisdag kväll.

Varför ska man demonstrera mot regeringen?
– Vi måste gå ut och protestera mot den arbetarfientliga politiken som drabbar vanligt folk. Försämringar av arbetsrätt, fackliga stridåtgärder och a-kassan är bara några exempel. Vi vill visa vilket missnöje det finns, och vilka som drabbas av högerns politik.

Varifrån kommer idén?
– Det började som ett fackligt upprop från Kommunals avdelning 28 i Stockholm. Vi tyckte att det behövdes en demonstration som ett komplement till uppropet och bildade Septemberalliansen.

Vad är Septemberalliansen?
– Ett nätverk av organisationer inom arbetarrörelsen, politiken, miljörörelsen, feministiska organisationer och invandrarorganisationer som enas i motståndet mot högerpolitiken.

Hur stor blir demonstrationen?
– Vi hoppas på åtminstone 50.000 personer på fyra platser i landet. Förhoppningen är att alla som går runt med en knuten näve i fickan ska komma och visa den, och sedan organisera sig för att fortsätta att göra motstånd.

Läs mer om demonstrationen på 18-septembergruppens hemsida