Centern har verkligen genomgått en förvandling som många partimedlemmar av den gamla stammen måste ha svårt att identifiera sig med.

Landsbygden är till stora delar helt glömd i deras politiska agenda, i stället är det Stockholmsregionen och storkapitalets intressen som är i prioritet! De nya ”mauduraterna” har gjort en riktig klassresa, från folkrörelseparti till bratsens stora snackis, dessa nya centerpartister får väl en allergiattack bara de passerar en blomsterhandel.

Kort sagt har resan gått från glesbygd och gröna åkrar och vidare till Stureplan och asfalten, och samtidigt från en syn på generell välfärd för alla, till en ideologi som säger mer pengar till de redan rika. Den enda stämma som hördes på stämman var arbetarrörelsens fiende nummer ett, nämligen Timbros favorit Maud Olofsson!

Kjelle Lundgren