Både Flygarbetsgivarnas Per Helgesson och Transports ordförande Per Winberg tror att det inom kort blir konflikt eller avtal.

– Det är småkärvt. På förmiddagen idag stod vi långt ifrån varandra, säger fackets Per Winberg.

– Det är ju alltid pengar i slutänden. Vi tycker att vi gått fackets till mötes, men det tycker inte de, säger arbetsgivarnas Per Helgesson.

Flygteknikerna är en liten grupp på runt 1.000 personer. Några hundra av dem är med i facket. Flygtekniker har ansvar för och godkänner tillsyn och reparation av flygplan.
 
Deras genomsnittslön är drygt 30.000 kronor i månaden. Avtalets lönetariffer ligger betydligt lägre och för facket är en av de viktigaste frågorna att få upp lönetarifferna så att de motsvarar de verkliga lönerna, vilket enligt facket i stort sett inte kostar något. Det håller arbetsgivarna inte med om.

Dessutom vill facket ha rejäla lönehöjningar. Flygarbetsgivarnas Per Helgesson säger att de lagt fram ett bud som bygger på industrins lönenorm och enligt honom har facket inte kritiserat nivån. Just nu arbetar arbetsgivarna med ett bud, som ska presenteras för facket under kvällen.