TEXTMÄSSAN. För sjätte gången är det Textmässa för oberoende förlag och tidskrifter i Stockholm. Med närmare 100 utställare är Textmässan landets näst största bokmässa, trots att de största kommersiella förlagen inte är med.

Textmässan erbjuder ett digert program med läsningar, seminarier och debatter om allt från skräcklitteratur och kulturpolitik till klassikerutgivning och anarkistisk aktivism.

På scenen framträder författare och debattörer som bland andra Dan Josefsson, Åsa Linderborg, Peter Kadhammar, Agneta Klingspor, Anna Jörgensdotter, Stig Sæterbakken, Susanna Popova, Magnus William Olsson, Martina Lowden, Anneli Jordahl, Fredrika Spindler och Johan Ehrenberg.

Till skillnad från Bok- och bibliotek i Göteborg är Textmässan en renodlad litteraturmässa: här behöver man inte springa gatlopp mellan kyrkliga organisationer, bokhylledesigners och nallebjörnsförsäljare. Här finns bara författare, översättare, förläggare och kritiker.