Murat Korkmaz företräder samtliga bolag kring MO Catering.

Livs hävdar att MO catering försöker filtrera bort fackliga medlemmar genom att starta bemanningsföretag.

– På vintern behövs färre anställda. Därför har MO Catering valt att jobba med bemanningsföretag. Då slipper MO Catering säga upp personal när det inte är så mycket att göra. De anställda uppfattar det som att facket säger att de kan kräva skadestånd om de blir uppsagda. Det har påverkat stämningen på företaget.

Din flickvän och andra släktingar har bemanningsföretag kring MO Catering.

– Det är helt oväsentligt vem som äger företagen. En släkting till mig äger ett annat bolag som samarbetar med MO Catering. Men är det förbjudet?

Varför är du talesman för alla företagen?

– Jag har blivit det efter att Livs attackerat varenda bolag. Jag driver ett konsultbolag som anlitats av företagen. MO Catering har dessutom inte stämts.

Jo, det finns en stämningsansökan.

– Okej! Men det som är ledsamt är att Livs verkar tycka att det är något jätteskumt som pågår bara för att ett bemanningsföretag ägs av min flickvän. Men det är inte förbjudet att ens flickvän får äga bolag. Och jag är inte ens ägare till MO Catering. Det är min bror.

Är det inte du som kontrollerar alla företag?

– Bara för att det är släktingar och min flickvän behöver det inte betyda att jag kontrollerar dem. Men det säger Livs. Det är så upprörande! Det är nästan rasistiskt. Får inte min bror och jag samarbeta? Det är otroligt att så fort ett företag blomstrar så försöker facket hugga ned det. MO Catering har hotats av facket som sagt att de ska ta kontakt med företagets kunder. Det är ren terrorism.