Foto: Staffan Claesson

Han älskar att jobba med döden

14 februari

Utvecklas i jobbet. När krisen kom till porslinsfabriken såg Andrès Zuniga sin chans att byta bana. Han hittade utbildningen som öppnar dörren till det han alltid har drömt om att bli – begravningsentreprenör.


Foto: Per Groth

Hon får pris för sitt arbete mot våld i relationer

11 februari

Utvecklas  jobbet. Barnskötaren Ann-Britt Ekman valde att fördjupa sin kunskap genom facket. När Kommunal ville stötta misshandlade kvinnor gick hon med i projektet – och nu utbildar hon alla som jobbar i barnomsorgen i hennes kommun. I dag mottar hon Kommunals jämställdhetspris.


Malin Särnefors deltog i utbildning på jobbet under krisens korttidsveckor.
Foto: Leif R Jansson

Utbildning under krisen gav lysande växellådor

11 februari

Utvecklas i jobbet. Kvaliteten på Scanias växellådor är bättre än någonsin. Det beror på att de anställda bättrade på sina kunskaper och arbetssätt under krisen.


Ovisst för facklig utbildning

11 februari

Utvecklas i jobbet. Regeringens lagförslag om sämre möjligheter till facklig utbildning nådde aldrig fram till riksdagen förra våren. Nu är det omstridda förslaget på väg dit igen. Det kanske kommer fram.


Knapert för äldre studenter

11 februari

Utvecklas i jobbet. Tine Conradsson, 57, är för gammal för studiestöd — men nekas a-kassa därför att hon studerar. Det är lagarnas moment 22 för dem som har fyllt 55.Bara att gilla läget

11 februari

Utvecklas i jobbet. Reglerna ger a-kassan rätt att neka Tine Conradsson ersättning när hon inte kommer upp i heltid.


Så knådar du fram ett nytt yrkesliv

11 februari

Utvecklas i jobbet. Att byta yrke behöver inte vara särskilt svårt, Men ofta måste du vara beredd att plugga, i alla fall någon kortare kurs.


Torr bakom öronen? Du kan bli lärling ändå

11 februari

Utvecklas i jobbet. Lärlingar behöver inte vara unga. I höst ska även vuxna få lärlingutbildning via komvux.


LO-folket får minst utbildning

11 februari

Ojämlikhet. Utveckling i jobbet handlar om klass. Mest åt de redan högutbildade. Minst åt dem med lägst utbildning. Fortfarande får en städare ingen utbildning alls. Medan en ekonom kan ägna tio procent av sin arbetstid åt skolning.