logo-4

För att läsa fler nyheter, gå till vår utrikessajt: Arbetet Global.

Arbetet Global är tidningen Arbetets stora utrikessatsning. Här kan du läsa reportage, nyheter och se filmer från hela världen. Redaktör på Arbetet Global är Erik Larsson och reporter är Linda Flood. Följ oss på Twitter @arbetetglobal och gilla oss gärna på Facebook för sprida vår journalistik. 

Titta på vår sajt här

Storsatsning på Global

15 februari

Global. Utrikessajten Arbetet Global förstärks med reportern Linda Flood och flera nya spännande samarbeten inleds. Stöd från Union to Union möjliggör den ökade satsningen på utrikesjournalistiken.

Facket får följa med till Iran

19 januari

Export. Sent igår kväll fick IF Metalls ordförande Anders Ferbe en inbjudan att följa med på statsminister Stefan Löfvens exportresa till Iran. – Jag fick en inbjudan från UD i går onsdag, säger Anders Ferbe till Arbetet Global.

Facken inte bjudna till Iran

18 januari

Export/Politik. Trots att regeringen tidigare i ett stort utspel bjudit in facken har LO, TCO och Saco inte bjudits då statsminister Stefan Löfven ska göra en viktig exportresa till Iran i mitten av februari.

Teliabolag tystar twittrare

13 december

Turkcell/Global. Telias turkiska bolag Turkcell – som står Turkiets president Erdogan nära – går vidare med stämningarna mot twittrare som kritiserat telekombolaget.

Damberg: ”Finns ingen fungerande styrning”

13 december

Turkcell/Global. Det finns ingen fungerande ägarstyrning i Turkcell uppger näringsminister Mikael Damberg till Arbetet Global.

Globalisering inte ensam bov

12 december

Ekonomi. När land efter land faller för populismen får globaliseringen skulden. Men svenska ekonomer menar att västvärldens växande inkomstklyftor inte är någon naturlag. Politiken är medskyldig.

Demokratin sopas bort

5 december

Global/Utblick. Fackligt aktiva har blivit en måltavla i de turkiska utrensningarna. Nureül Demir hamnade till sin chock på en lista över Gülenanhängare – och fick sparken. Hon hittar ingen annan förklaring till det falska utpekandet än sitt engagemang i ett av lärarfacken.

Foto: Erik Larsson

EU-stopp för Turkiet

25 november

Global/Turkiet. Europaparlamentet röstade för att frysa förhandlingarna om ett EU-medlemskap för Turkiet. Resultatet av omröstningen är dock inte bindande. Ett sådant beslut kan bara fattas av EU-ländernas stats- och regeringschefer på toppmöten.

Foto: TT

Klimatet splittrar facken

25 november

Global/Klimat. De amerikanska facken är splittrade i klimatfrågan. Donald Trump är inte ensam om att försvara kolet, samtidigt omskolas gruvarbetare till klimatsmarta jobb.

Seger för turkiska fack

25 november

Global/Turkiet. Europadomstolen dömer den turkiska staten till att betala skadestånd till 90 medlemmar i offentliganställdas fack, Kesk. Staten har kränkt medlemmarnas föreningsfrihet, slår domstolen fast.