Uniformen sitter rätt skönt för det mesta

22 maj

T-shirtens verkliga pris

22 maj

MODESPECIAL Lönerna i Asiens textilfabriker är fortfarande alldeles för låga, även om det finns vissa tecken till förbättring.
Arbetet kollar upp hur hundringen du ger för t-shirten fördelas. Max tre kronor hamnar hos den som sytt tröjan.

Mångdubbla lönen mot hemma i Lettland

22 maj

Made in Sweden

22 maj

MODESPECIAL Svensk tekoindustri? Jo, den finns – trots att lönekostnaderna är skyhöga jämfört med asiatiska länder. Följ med till jämtländska Woolpower.

Gruvligt sköna gravidbrallor på LKAB

22 maj

MODESPECIAL Fortfarande är arbetskläder anpassade för kvinnor långtifrån självklart. LKAB var en föregångare bland industriföretag – och har numera till och med graviditetskläder i sortimentet.

Blå dag hos optikern

22 maj

MODESPECIAL Ingen uniform – men en bestämd färg varje dag i veckan. På Synsam i Hudiksvall ska det alltid vara tydligt vilka som arbetar i butiken.

Halleluja vad tajt!

22 maj

MODESPECIAL Arbetskläder för kvinnliga präster var en bristvara när designern Maria Sjödin satte i gång. Nu säljs hennes figursydda plagg både i Europa och USA.

In memoriam: Hemska jobbstassar

22 maj

MODESPECIAL/KRÖNIKA ”Med handen på höften småsprang jag till tåget varje morgon. Den marinblå dräktkjolen var alldeles för stor och gled upp till brösten om jag inte parerade den hårt. Dessutom riskerade den kycklinggula polyesterblusen med axelvaddar att glida upp från kjolens linning.” Linda Flood minns förhatliga arbetskläder.

När arbetsgivaren bestämmer över din kropp

22 maj

MODESPECIAL Får man se ut hur som helst på jobbet? Det beror på var du jobbar. Arbetsgivare har nämligen möjlighet att ställa krav på hur du klär dig och ser ut, i enlighet med avtal, kollektivavtal och med stöd av arbetsledningsrätten.

Jo, det finns en kroppsdel David inte vill tatuera

22 maj

MODESPECIAL Tatueringar är en självklar del av David Athles kropp. Under alla sina år i livs­medelsbranschen har han aldrig haft problem med att stolt visa upp dem.