Karin Lindvall, Region Gotland, tycker att öppenheten gör Almedalsveckan unik.
Foto: Karl Melander

Unikt mötesklimat

27 juni

Almedalen. Under några sommardagar koncentreras det mesta som händer i svenskt samhällsliv till Visby. Och de som kommer är öppna för nya tankar och kontakter. Det unika mötesklimatet gör att Almedalsveckan bara växer.Så satsar fack och näringsliv i Almedalen

27 juni

Lugn och ro i luren

23 maj

Test: Brusreducerande hörlurar. I en del jobb kan arbetsmiljön förbättras med lurar i öronen. I andra yrken är hörlurarna ett nödvändigt arbetsredskap. Arbetet testar brusreducerande hörlurar som skyddar både öronen och välbefinnandet.


Modespecial

9 maj

Du missade väl inte Arbetets modenummer förra veckan? Låt experten Björn Rothstein hjälper dig att välja bästa skon att jobba i eller kolla modetrenderna i arbetskläder.


Dojan – vän eller fiende?

9 maj

Här gäller det att välja rätt: Bra jobbskor är dina bästa vänner och ger dig kraft att orka hela dagen. Dåliga skor kan i stället göra att du får värk och ont i hela kroppen.Så här tycker Björn Rothstein

9 maj

Sliter på egna kläder

9 maj

Arbetsmiljö. Industriarbetare har det. Busschaufförer, skolvaktmästare och parkarbetare har det också. Men för de anställda inom barn- och äldreomsorg är arbetskläder ingen självklarhet.


Arbetskläder väljs med ögat

9 maj

Modespecial. En gång i världen handlade det bara om funktion. Nu väljs även arbetskläder med tanke på att stil och färg.


Foto: Moa Kärnstrand

Slåss för anständig lön

9 maj

Utblick. Kambodjas sömmerskor strejkar och demonstrerar. Målet är en lön man kan leva på och att slippa dåliga arbetsförhållanden och påtvingad övertid.


H&M:s bedömning: Kraven har visst effekt

9 maj